Blog

Slaapt je kindje slecht? Er is hulp!

28 augustus 2018, door By Sleep

Heeft jouw kindje problemen met in slaap vallen, wordt je kindje vaak ’s nachts of juist ’s ochtends heel vroeg wakker of wil je kindje overdag niet meer slapen terwijl dat nog wel nodig is? En heb jij al van alles geprobeerd en ben je op van de gebroken nachten? Een kinderslaapcoach kan je helpen!

Maar wat is kinderslaapcoaching? Kinderslaapcoaching is een traject waarbij je jouw kindje leert om zelfstandig in slaap te vallen en om je kindje het zelfvertrouwen te geven dat zij zelf kan slapen, zelf de nacht kan doorslapen en dat slapen eigenlijk heel erg fijn is.

De slaapcoaching is gebaseerd op een zachte, vriendelijke aanpak en omdat alle kindjes en alle gezinnen anders zijn, is een op maat gemaakt slaapplan de basis van het traject. We beginnen met een telefonisch consult waarbij je kort bespreekt of de kinderslaapcoaching iets voor je is. Dan stuurt de kinderslaapcoach je een vragenlijst om een beeld te kunnen krijgen van het reilen en zeilen in jullie gezin. Daarop volgt een consult bij je thuis (of als je te ver weg woont via FaceTime of Skype) waarbij we samen het slaapplan voor je kindje maken. Na de eerste nacht hebben we telefonisch contact en bespreken we het door jullie ingevulde slaaplog. Daarna hebben we gedurende het hele traject van 3 weken regelmatig of indien nodig dagelijks contact.

De slaapcoaching is gebaseerd op de methode ontwikkeld door de Sleep Lady® Kim West en gaat uit van de gedachte dat slapen een aangeleerde vaardigheid is. Sommige kindjes hebben wat meer hulp nodig bij het leren zelf in slaap te vallen. Met deze methode begeleid je je kindje bij dit leerproces. De eerste drie avonden zit je op een stoel of op de grond naast het bedje van je kind en help je haar in slaap te vallen met geruststellende technieken die de slaapcoach je zal leren. Daarna verplaats je je positie in stapjes de kamer uit. De stappen worden in het slaapplan bepaald op basis van de ruimte, het karakter van het kind en de wensen van de ouders. Mocht je kindje juist geactiveerd worden door de aanwezigheid van een ouder naast haar bedje, dan kunnen we timechecks doen. ’s Nachts help je je kindje op dezelfde manier weer in slaap vallen.

Door steeds dezelfde routine, benadering en handelingen, weet je kindje waar ze aan toe is en kan ze rust vinden om lekker te gaan slapen!

Karolien en Geertje zijn gecertificeerd kinderslaapcoaches en de eigenaren van de maatschap By Sleep.

Meer weten?

Wil je meer weten over kinderslaapcoaching? Lees dan het stukje Slaapcoaching op onze website of neem even contact met ons op. Er is hulp!