Blog

Welke opleiding hebben wij gevolgd?

17 september 2019, door By Sleep

Regelmatig krijgen wij van ouders de vraag welke opleiding wij hebben gevolgd. Uiteraard vinden wij dit een heel terechte vraag, je wilt immers wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt voordat je met iets persoonlijks als slaapcoaching gaat beginnen. Daarom leggen wij je graag nog eens uit waar wij onze kennis vandaan hebben.

Gentle Sleep Coach® opleiding

Voordat wij onszelf gecertificeerd kinderslaapcoach konden noemen, hebben wij de Gentle Sleep Coach® (GSC) opleiding gedaan. Dit is het eerste gecertificeerde, professionele slaapcoachingsprogramma ter wereld en is samengesteld door Kim West, LCSW-C (ook wel bekend als The Sleep Lady®). Tijdens onze opleiding hebben wij van verschillende experts college gehad over een breed spectrum aan onderwerpen. Naast slaapwetenschap, hebben we ook kennis van andere relevante onderwerpen, zoals de groei en ontwikkeling van kindjes. Wij zijn bovendien getraind om rode vlaggen voor medische oorzaken van slaapproblemen te herkennen. Wij zullen je in dat geval doorverwijzen naar een medisch specialist en indien nodig geven wij je handvatten om dat gesprek aan te gaan. Wil je meer lezen over de onderwerpen die tijdens onze opleiding aan bod zijn gekomen, klik dan hier en scroll naar het kopje “De GSC opleiding”.

Gentle Sleep Coach® methode

Het belangrijkste dat wij hebben geleerd is natuurlijk de methode van onze kinderslaapcoaching. Deze GSC methode is ontwikkeld door Kim West zelf. Jarenlange praktijkervaring en de samenwerking met een heel team aan (wetenschappelijke) experts vormen de basis van deze methode. Het woord gentle geeft al aan dat het om een milde en liefdevolle manier van kinderslaapcoaching gaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wij je adviseren om je kindje te laten huilen (de cry-it-out-methode). Het is een soort coaching waarbij je jouw kindje de vaardigheid van het slapen leert. Wil je meer lezen over onze methode, klik dan hier.

Kennis op peil

De doorlopende mogelijkheid om vragen in te brengen tijdens supervisie van Kim West, het laagdrempelige contact met andere GSC kinderslaapcoaches en een verplicht aantal bijscholingsmomenten zorgen ervoor dat wij onze kennis op peil houden en gemakkelijk kunnen sparren met collega’s. Daarnaast hebben wij een netwerk van specialisten waar wij je naar kunnen verwijzen of even mee kunnen overleggen. Heb je zelf een specialisme dat aansluit bij slaapcoachen, gedrag, ontwikkeling van kinderen of heb je een medische achtergrond en wil je je graag bij ons aansluiten, laat het dan zeker even weten!

Opleiding Gentle Sleep Coach - Kim West - The Sleeplady - studeren

Meer weten?

Kijk gerust nog even verder op onze site. Hier vind je meer informatie over ons, onze werkwijze en onze opleiding. Ook lees je wat gezinnen die je voor zijn gegaan over ons hebben geschreven. En mocht je dan nog vragen hebben, dan beantwoorden wij die graag!