Blog

Kinderboekenweek!

1 oktober 2019, door By Sleep

Voorlezen is een goed onderdeel van het bedtijdritueel. Dit zijn onze favoriete voorleesboeken.

Je kindje voorlezen is erg goed voor de taalontwikkeling. Het is ook heel gezellig om samen met je kindje op schoot door een boekje te bladeren, goed voor jullie band! Het bedtijdritueel is een ideaal moment om een boek voor te lezen. En hoe leuk is het als het verhaaltje over slapen gaat?! Wij zijn groot fan van voorlezen en daarom delen wij graag met jullie onze favoriete voorleesboekjes voor het slapengaan.

Slaapcoach Geertjes favo voorleesboeken

 • Slaap lekker lieverd van Claire Hawcock
  Dit verhaal gaat over een jongetje en meisje die graag willen slapen, maar dat lukt nog niet. Ze gaan langs allerlei dierenvriendjes, die al heerlijk liggen te slapen. Aan het einde is het hun beurt om te gaan slapen. Dit geweldige boek met mooie, lieve tekeningen is gebaseerd op therapeutische technieken die gericht zijn op ontspanning voor het in slaap vallen. Wat wil je nog meer?!
 • Welterusten Kleine Beer van Martin Waddell
  Wie kent dit boek niet?! Kleine Beer kan niet slapen, want het is zo donker. Grote Beer brengt hem een steeds groter lichtje, maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen. Grote Beer laat zelfs de maan en alle sterren aan Kleine Beer zien en dan valt Kleine Beer eindelijk in slaap. Welterusten Kleine Beer!
 • Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle
  Een heel leuk flapjesboek voor de kleintjes. Is Rupsje Nooitgenoeg klaar om naar bed te gaan? Wie slaapt er al en wie houdt er vannacht de wacht?
 • Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup
  Uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2018. In Ssst! De tijger slaapt ligt een tijger te slapen op een erg onhandige plek. De andere dieren willen er langs, maar ze willen de tijger niet wakker maken. Hoe lossen we dat op? Je kindje moet de dieren helpen om met een ballon over de tijger te zweven door te blazen, aaien, wiegen en zingen. Zal het lukken?

Slaapcoach Karoliens favo voorleesboeken:

 • Waar is beer? van Jonathan Bentley
  Tom is zijn knuffelbeer kwijt. Hij wil zo graag slapen, maar zonder Beer lukt hem dat niet. Ligt Beer in de la? Is hij onder de bank? Of zit hij misschien op de schommel? Ga samen op zoek naar Beer zodat er heerlijk geslapen kan worden!
 • Iedereen gaapt van Anita Bijsterbosch
  Dit boek is zeer geschikt voor de allerkleintjes! Alle diertjes zijn zo moe en met flapjes kan je de dieren laten gapen. Nadat alle diertjes gegaapt hebben, gaat ook het kindje naar bed. Nog één keertje gapen en dan slapen. ‘Ssst’, fluistert de uil. Iedereen slaapt…
 • Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle
  Het is al laat en Klein Konijn moet naar zijn bedje toe. Een boekje waarbij je kindje Klein Konijn kan helpen om te gaan slapen. Schud je zijn kussen lekker op? Stop je hem lekker in en geef je hem nog een welterusten-kus? Als laatste het lichtje uitdoen en dan…slaap lekker Klein Konijn!
 • Ik vind je lief, papa en Ik vind je lief, mama van Jillian Harker
  Papa Beer denkt dat Kleine Beer klaar is voor volwassen avonturen. Ze komen er snel achter dat Kleine Beer wel nog wat hulp nodig heeft en wie kan hem beter helpen dan Papa Beer?
  Mama Beer heeft goede raad voor Kleine Beer, maar Kleine Beer gaat zelf op onderzoek uit! Als hij merkt dat hij toch nog niet alles zelf kan, staat Mama Beer voor hem klaar.
  In beiden boeken is Kleine Beer zo ontzettend moe na alle avonturen, dat hij heerlijk in slaap valt.

Wat is jouw favoriete voorleesboek voor het slapengaan? Laat het ons weten!

Voorlezen taalontwikkeling kinderboeken kinderboekenweek slaap slaapcoaching kinderslaapcoaching bedtijdritueel

                            Voorlezen is een goed onderdeel van het bedtijdritueel. Dit zijn onze favoriete voorleesboeken.

Bel of mail ons

Neem contact met ons op en wij helpen je verder!