Karolien

Mijn naam is Karolien Kop-Huisman, getrouwd met Lucas, moeder van Julius, Benjamin en Felix. Ik ben 14 jaar logopedist geweest (2007-2021) en sinds mei 2017 gecertificeerd Gentle Sleep Coach®. Mijn passie is om (oververmoeide) gezinnen te helpen met het oplossen van hun slaapproblemen en daarmee energie terug te geven. Ik weet hoe het is om weinig slaap te hebben en ik heb van deze ervaring mijn beroep gemaakt. Ik wil andere gezinnen ook helpen om hetzelfde te ervaren als wij: iedereen heeft slaap nodig en slaap terugkrijgen is mogelijk!

Mijn persoonlijke ervaring

Lucas, Julius, Benjamin, Felix en ik zijn inmiddels een gezin dat ’s nachts heerlijk doorslaapt, uiteraard met soms een onderbreking, zoals een enge droom of een monster onder het bed. Gebroken nachten horen er nou eenmaal bij. Maar wanneer het slaapgebrek voor ouders en/of kind te groot wordt, dan is het tijd voor actie. Toen Julius 10 maanden was, had hij mij ’s nachts elke anderhalf uur nodig; ik voedde en wiegde hem dan terug in slaap. Overdag sliep hij alleen maar op schoot. Julius wist niet hoe hij zelf in slaap moest vallen en kon daardoor ook de slaap ’s nachts niet doorpakken. Na vele korte nachten en vele boeken te hebben gelezen wist ik inmiddels heel veel over slapen bij jonge kinderen, maar Julius sliep nog steeds niet. We merkten dat het slaapgebrek hem (en ook ons) opbrak, dus tijd voor actie!

Hoe konden we de slaap van Julius verbeteren? We kregen vaak het advies om hem te laten huilen, maar dat wilden wij niet. Toen kwam Gentle Sleep Coach® Susanne op ons pad. Met haar hulp hebben wij Julius geleerd om zelf in slaap te vallen en zelf de slaap door te pakken. Op een manier die goed bij ons paste. We leerden dat slapen een vaardigheid is die wij als ouders aan Julius konden leren. Tijdens het traject zagen we het bleke gezichtje van Julius zijn kleur terug krijgen en verdwenen zijn walletjes als sneeuw voor de zon (en die van ons ook).

En toen…

Door mijn groeiende interesse in slaap en de ervaring als moeder om onze zoon te leren slapen, raakte ik geïnspireerd om de Gentle Sleep Coach® opleiding te volgen. Het sluit goed aan bij mijn passie die ik al jaren uitoefen om gezinnen met kinderen te helpen met logopedische problemen (o.a. eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen). De milde slaapcoach benadering waarbij het kind niet eindeloos alleen huilt in bed, sluit goed aan bij mijn ideeën over veilige hechting en vertrouwen opbouwen.

Mijn werkervaring

Als logopedist heb ik altijd met kinderen en hun gezinnen gewerkt. Mijn 14 jaar lange ervaring als therapeut helpt me enorm bij mijn beroep als kinderslaapcoach. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van gezinnen, actief te luisteren naar de persoonlijke hulpvraag en te beseffen dat elk kind en gezin anders is. Een succesvolle behandeling begint voor mij bij een individueel behandelplan op maat.

Ik heb als logopedist altijd een eigen praktijk gehad wat mij erg verantwoordelijk heeft gemaakt in het uitoefenen van mijn beroep. Door de jaren heen heb ik ervaren dat het belangrijk is om mijn bedrijf achter de schermen netjes op orde te hebben om aan de voorkant kwalitatief goede zorg te bieden. Ik werk graag op een persoonlijke manier en vind het belangrijk dat mensen zich veilig bij me voelen. Ook hecht ik veel waarde aan goed communiceren.

Contact met Karolien?

Wil je graag contact met Karolien? Bel of mail haar dan direct op 06 – 248 56 786 of naar karolien@by-sleep.com.