Tips & nieuws

Zomertijd

21 maart 2023, door By Sleep

Vandaag is de lente begonnen! En bijna is het weer zo ver: zomertijd! De klok gaat van zaterdagnacht 25 maart op zondagnacht 26 maart om 02.00 uur een heel uur vooruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hieraan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Lees in dit blog onze tips die het iets makkelijker kunnen maken.

Zon - zonnestralen - Zonlicht is goed voor de biologische klok. Daglicht heeft een goed effect op slapen.

 

Meer lezen

Wintersporten met een kleintje

15 februari 2023, door By Sleep

Het is weer bijna voorjaarsvakantie. De nachten zijn nog koud en overdag voel je de lente al een beetje doorkomen. Een heerlijk moment om te gaan wintersporten. Maar hoe doe je dat eigenlijk met de slaap van jouw kleintje? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Meer lezen

Wintertijd!

24 oktober 2022, door By Sleep

Aanstaand weekend is het zo ver: wintertijd! De klok gaat in de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober een heel uur achteruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hieraan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Wij geven tips!

Meer lezen

Van ledikant naar peuterbed

22 april 2022, door By Sleep

Overweeg je om jouw kindje in een peuterbed te laten slapen? Lees dan hier ons stappenplan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Overgang naar peuterbed

Meer lezen

Praktijkuitbreiding

22 maart 2022, door By Sleep

Goed nieuws: wij gaan uitbreiden! Vanessa de Malmazet komt ons team versterken. Wij zijn super blij met deze aanwinst. Vanessa heeft in februari 2022 haar certificering als Gentle Sleep Coach® gehaald. Als moeder van twee jongens heeft zij zelf ook ervaring met slapeloze nachten en de effecten van slaapcoaching.

Meer lezen

Zomertijd 2022

22 maart 2022, door By Sleep

Bijna is het weer zo ver: zomertijd! De klok gaat van zaterdagnacht 26 maart op zondagnacht 27 maart om 02.00 uur een heel uur vooruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hieraan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Lees in dit blog onze tips die het iets makkelijker kunnen maken.

Zon - zonnestralen - Zonlicht is goed voor de biologische klok. Daglicht heeft een goed effect op slapen.

 

Meer lezen

Overgang van 2 naar 1 slaapje

14 januari 2022, door By Sleep

Vraag jij je ook af wanneer je kindje klaar is voor één overdagslaapje in plaats van twee? Lees in dit blog hoe je de signalen van deze mijlpaal kan herkennen en hoe je ermee om kan gaan.

Dit jongetje is blij omdat hij door slaapcoaching lekker in slaap valt en de nachten doorslaapt. Happy By Sleep!

Meer lezen

Slaaptips voor tijdens de feestdagen

18 december 2021, door By Sleep

Het is bijna kerst en dat betekent voor veel gezinnen gezellige kerstdiners, familie, veel indrukken en misschien wel reizen. Heel erg leuk, maar niet alle kindjes reageren hier goed op. Met onze tips kan je je kindje helpen bij het slapen zodat jij en je kindje kunnen genieten van de feestdagen!

Meer lezen

Wintertijd

25 oktober 2021, door By Sleep

Volgend weekend is het zo ver: wintertijd! De klok gaat in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober een heel uur achteruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hieraan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Wij geven tips!

Meer lezen

Podcast van Ouders van Nu

1 augustus 2021, door By Sleep

In de podcast van Ouders van Nu – Ouders van Nu vraagt door – was By Sleep te gast als specialist over slaap bij kinderen. Met veel plezier en een gezonde dosis spanning werd Geertje het hemd van het lijf gevraagd over het onderwerp ‘doorslapen’. Luister de hele podcast hier.

Meer lezen