Blog

In het nieuws!

20 juli 2019, door Karolien en Geertje

By Sleep bestaat al ruim 2 jaar en is al ruim een jaar een maatschap. Kinderslaapcoaches Geertje en Karolien helpen gezinnen om meer rust, slaap en geluk te krijgen. Slaapcoaching is heel lang een onbekend beroep geweest in Nederland, maar nu niet meer weg te denken! Daarom meer dan waard om over te schrijven! By Sleep is benaderd door RTL Z, lees snel het artikel! Klik hier voor het artikel op RTL Z en hier voor het artikel op RTL nieuws!

Meer lezen

Slaap en vakantie

9 juli 2019, door Karolien en Geertje

Gaan jullie binnenkort met vakantie? Gaat jullie baby, dreumes of peuter mee? En maak je je nu al zorgen om hoe het straks met slapen zal gaan? Lees dan snel onze tips!

Meer lezen

Wanneer slaapt mijn baby door?

12 juni 2019, door Karolien en Geertje

Ben jij vader of moeder van een jonge baby? En heb je al vaak op Google ingetypt “baby doorslapen”? En kom je er door de vele artikelen en verschillende boeken niet achter waar je aan toe bent? Lees dan nu snel door, want deze blog geeft je het antwoord op je vraag “wanneer slaapt mijn baby door?”.

Meer lezen

Slaapschema’s per leeftijdsgroep

15 april 2019, door Karolien en Geertje

Vraag jij jezelf vaak af hoeveel slaap je kind nodig heeft en wat een fijn slaapschema is? Lees in ons blog enkele standaard schema’s. Gebruik deze als richtlijn voor jouw kindje. Wij geloven niet in starre schema’s, maar jonge kinderen hebben wel consistentie en voorspelbaarheid nodig. Het is goed om daarbij te bedenken dat ieder kindje anders is – schema’s variëren van kind tot kind – en dat dit gemiddelden zijn. Het is heel goed mogelijk dat het schema en/of de slaapbehoeften van jouw kind hiervan afwijken. Bovendien zijn de slaapsignalen van je kindje en de wakkertijden die hij aankan leidend voor het schema van de dag. Maar de schema’s zijn goede uitgangspunten. Laat het ons weten als je advies wilt over het slaapschema van jouw kindje!

Meer lezen

Zomertijd!

24 maart 2019, door Karolien en Geertje

Aankomend weekend is het zo ver: zomertijd! De klok gaat van zaterdagnacht op zondagnacht om 02.00 uur een heel uur vooruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hier aan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Lees dit blog om het iets makkelijker te maken.

Meer lezen

Een slaaptrainer voor vroege vogels

19 maart 2019, door Karolien en Geertje

Een slaaptrainer, of kinderwekker, helpt je kindje te begrijpen wanneer de dag begint en wanneer hij beter kan blijven liggen. Heel handig als je peuter een vroege vogel is. Hoe werkt een slaaptrainer en wanneer kan je het gebruiken?

Meer lezen

Onze favoriete voorleesboeken voor het slapengaan!

22 februari 2019, door Karolien en Geertje

Je kindje voorlezen is erg goed voor de taalontwikkeling. Het bedtijdritueel is een ideaal moment om een boek voor te lezen. En hoe leuk is het als het verhaaltje over slapen gaat?! Wij zijn groot fan van voorlezen en daarom delen wij graag met jullie onze favoriete voorleesboekjes voor het slapengaan.

 

Meer lezen

24Baby.nl

5 februari 2019, door Karolien en Geertje

Goed nieuws: By Sleep is een samenwerking aangegaan met het informatieve platform 24Baby.nl! Vanaf begin 2019 schrijven onze kinderslaapcoaches mee met de artikelen over slaap.

Meer lezen

7 tips voor ontspannen feestdagen

20 december 2018, door Karolien en Geertje

Het is bijna kerst en dat betekent voor veel gezinnen gezellige kerstdiners, familie, veel indrukken en misschien wel reizen. Heel erg leuk, maar niet alle kindjes reageren hier goed op. Met de volgende tips kan je je kindje helpen bij het slapen zodat jij en je kindje kunnen genieten van de feestdagen!

Meer lezen