Blog

Overgang naar een peuterbed

26 november 2019, door Karolien en Geertje

Overweeg je om jouw kindje in een peuterbed te laten slapen? Lees dan hier ons stappenplan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Overgang naar peuterbed

Meer lezen

Je baby’s temperament

30 oktober 2019, door Karolien en Geertje

Dat iedere baby anders is, weet je vast al lang. Maar wat zegt het temperament van je baby eigenlijk over haar slaapgedrag? En wat kan je doen om je baby te helpen? Wij leggen het hier uit.

Meer lezen

Wintertijd!

22 oktober 2019, door Karolien en Geertje

Aankomend weekend is het zo ver: wintertijd! De klok gaat van zaterdagnacht op zondagnacht om 02:00 uur een heel uur achteruit. Het verzetten van de klok kan de dagen aardig verstoren. Vooral kinderen hebben vaak een paar dagen nodig om hieraan te wennen, omdat de natuurlijke ritmes worden uitgedaagd. Wees niet verbaasd als je merkt dat de dagen een beetje onsamenhangend aanvoelen. Wij geven tips!

Meer lezen

De 5 meest gestelde vragen en ons antwoord daarop

8 oktober 2019, door Karolien en Geertje

Het leek ons goed om de vijf meest gestelde vragen over de slaap van je kindje nog eens uit te lichten. Deze vragen worden tenslotte niet voor niets het meest gesteld! Zit jouw vraag er niet tussen? Geef je vraag aan ons door!

Mail ons op contact@by-sleep.com of bel ons op 070-4061821

Meer lezen

Kinderboekenweek!

1 oktober 2019, door Karolien en Geertje

Wij zijn gek op slaapboeken voorlezen bij bedtijd. Welke kinderboeken staan er bij jullie op de plank? Bekijk onze favo’s!

Voorlezen taalontwikkeling kinderboeken kinderboekenweek slaap slaapcoaching kinderslaapcoaching bedtijdritueel

Meer lezen

Welke opleiding hebben wij gevolgd?

17 september 2019, door Karolien en Geertje

Regelmatig krijgen wij van ouders de vraag welke opleiding wij hebben gevolgd. Uiteraard vinden wij dit een heel terechte vraag, je wilt immers wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt voordat je met iets persoonlijks als slaapcoaching gaat beginnen. Daarom leggen wij je graag nog eens uit waar wij onze kennis vandaan hebben.

Opleiding Gentle Sleep Coach - Kim West - The Sleeplady - studeren

Meer lezen

In het nieuws!

20 juli 2019, door Karolien en Geertje

By Sleep bestaat al ruim 2 jaar en is al ruim een jaar een maatschap. Kinderslaapcoaches Geertje en Karolien helpen gezinnen om meer rust, slaap en geluk te krijgen. Slaapcoaching is heel lang een onbekend beroep geweest in Nederland, maar nu niet meer weg te denken! Daarom meer dan waard om over te schrijven! By Sleep is benaderd door RTL Z, lees snel het artikel! Klik hier voor het artikel op RTL Z en hier voor het artikel op RTL nieuws!

Slaapcoaching helpt - By Sleep Slaapcoaching - Kinderslaapcoaching

Meer lezen

Slaap en vakantie

9 juli 2019, door Karolien en Geertje

Gaan jullie binnenkort met vakantie? Gaat jullie baby, dreumes of peuter mee? En maak je je nu al zorgen om hoe het straks met slapen zal gaan? Lees dan snel onze tips!

Zon - zonnestralen - Zonlicht is goed voor de biologische klok. Daglicht heeft een goed effect op slapen.

Meer lezen

Wanneer slaapt mijn baby door?

12 juni 2019, door Karolien en Geertje

Ben jij vader of moeder van een jonge baby? En heb je al vaak op Google ingetypt “baby doorslapen”? En kom je er door de vele artikelen en verschillende boeken niet achter waar je aan toe bent? Lees dan nu snel door, want deze blog geeft je het antwoord op je vraag “wanneer slaapt mijn baby door?”.

Deze baby is blij omdat hij door slaapvorming lekker in slaap valt en ook overdag rustig slaapt. Happy By Sleep!

Meer lezen

Slaapschema’s per leeftijdsgroep

15 april 2019, door Karolien en Geertje

Vraag jij jezelf vaak af hoeveel slaap je kind nodig heeft en wat een fijn slaapschema is? Lees in ons blog enkele standaard schema’s. Gebruik deze als richtlijn voor jouw kindje. Wij geloven niet in starre schema’s, maar jonge kinderen hebben wel consistentie en voorspelbaarheid nodig. Het is goed om daarbij te bedenken dat ieder kindje anders is – schema’s variëren van kind tot kind – en dat dit gemiddelden zijn. Het is heel goed mogelijk dat het schema en/of de slaapbehoeften van jouw kind hiervan afwijken. Bovendien zijn de slaapsignalen van je kindje en de wakkertijden die hij aankan leidend voor het schema van de dag. Maar de schema’s zijn goede uitgangspunten. Laat het ons weten als je advies wilt over het slaapschema van jouw kindje!

Meer lezen