Over ons

Wij zijn Karolien en Geertje, gecertificeerde kinderslaapcoaches, en wij helpen graag je kind op een liefdevolle manier te leren slapen. Sinds maart 2022 versterkt Vanessa ons team. We staan voor jullie klaar!

“Give a person a fish, he will eat once; if you teach him how to fish, he will eat for the rest of his life”

– oud Chinees gezegde

Karolien

Mijn naam is Karolien Kop-Huisman, getrouwd met Lucas, moeder van Julius, Benjamin en Felix. Ik ben 14 jaar als logopedist werkzaam geweest (2007-2021) en sinds mei 2017 gecertificeerd Gentle Sleep Coach®. Mijn passie als slaapcoach is om (oververmoeide) gezinnen te helpen met het oplossen van hun slaapproblemen en daarmee energie terug te geven. Ik weet hoe het is om weinig slaap te hebben en ik heb van deze ervaring mijn beroep gemaakt. Ik wil andere gezinnen ook helpen om hetzelfde te ervaren als wij: iedereen heeft slaap nodig en slaap terugkrijgen is mogelijk!

Mijn persoonlijke ervaring

Lucas, Julius, Benjamin, Felix en ik zijn inmiddels een gezin dat ’s nachts heerlijk doorslaapt, uiteraard met soms een onderbreking, zoals een enge droom of een monster onder het bed. Gebroken nachten horen er nou eenmaal bij. Maar wanneer het slaapgebrek voor ouders en/of kind te groot wordt, dan is het tijd voor actie. Toen Julius 10 maanden was, had hij mij ’s nachts elke anderhalf uur nodig; ik voedde en wiegde hem dan terug in slaap. Overdag sliep hij alleen maar op schoot. Julius wist niet hoe hij zelf in slaap moest vallen en kon daardoor ook de slaap ’s nachts niet doorpakken. Na vele korte nachten en vele boeken te hebben gelezen wist ik inmiddels heel veel over slapen bij jonge kinderen, maar Julius sliep nog steeds niet. We merkten dat het slaapgebrek hem (en ook ons) opbrak, dus tijd voor actie!

Hoe konden we de slaap van Julius verbeteren? We kregen vaak het advies om hem te laten huilen, maar dat wilden wij niet. Toen kwam Gentle Sleep Coach® Susanne op ons pad. Met haar hulp hebben wij Julius geleerd om zelf in slaap te vallen en zelf de slaap door te pakken. Op een manier die goed bij ons paste. We leerden dat slapen een vaardigheid is die wij als ouders aan Julius konden leren. Tijdens het traject zagen we het bleke gezichtje van Julius zijn kleur terug krijgen en verdwenen zijn walletjes als sneeuw voor de zon (en die van ons ook).

En toen…

Door mijn groeiende interesse in slaap en de ervaring als moeder om onze zoon te leren slapen, raakte ik geïnspireerd om de Gentle Sleep Coach® opleiding te volgen. De milde slaapcoach benadering waarbij het kind niet eindeloos alleen huilt in bed, sluit goed aan bij mijn ideeën over veilige hechting en vertrouwen opbouwen.

Mijn werkervaring

Als logopedist heb ik altijd met kinderen en hun gezinnen gewerkt. Mijn 14 jaar lange ervaring als therapeut helpt me enorm bij mijn beroep als kinderslaapcoach. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van gezinnen, actief te luisteren naar de persoonlijke hulpvraag en te beseffen dat elk kind en gezin anders is. Een succesvolle behandeling begint voor mij bij een individueel behandelplan op maat.

Ik heb als logopedist altijd een eigen praktijk gehad wat mij erg verantwoordelijk heeft gemaakt in het uitoefenen van mijn beroep. Door de jaren heen heb ik ervaren dat het belangrijk is om mijn bedrijf achter de schermen netjes op orde te hebben om aan de voorkant kwalitatief goede zorg te bieden. Ik werk graag op een persoonlijke manier en vind het belangrijk dat mensen zich veilig bij me voelen. Ook hecht ik veel waarde aan goed communiceren.

Contact met Karolien?

Wil je graag contact met Karolien? Bel of mail haar dan direct op 06 – 248 56 786 of naar karolien@by-sleep.com.

Geertje

Mijn naam is Geertje van Heeswijk, of zoals het jongetje uit een van mijn eerste gezinnen mij noemde: Slaapjuf Geertje. Ik ben getrouwd met Pieter Paul en wij hebben samen 3 kinderen: Casper uit 2015, Pleun uit 2017 en Tijn uit 2019. Met onze hond en kat wonen wij in Den Haag.

Het roer om!

Vroeger was ik bedrijfsjurist, maar omdat ik veel liever met mensen op persoonlijk vlak werk, heb ik gekozen voor iets heel anders namelijk kinderslaapcoaching. Wij hebben zelf ook veel ervaring met slechte nachten en als je iets wil betekenen voor anderen, dan is het terugbrengen van een beetje meer slaap wel het meest waardevolle wat je een gezin kan bieden!

Mijn persoonlijke ervaring

Toen Casper ’s avonds niet alleen in slaap kon vallen, ’s nachts wilde dat wij naast hem bleven liggen én ’s ochtends om 5 uur wakker werd, kreeg ik vaak het advies “laat hem gewoon huilen. Hij stopt vanzelf”. Ik heb daar nooit in geloofd en persoonlijk vind ik het ook helemaal niet prettig om mijn kindjes onnodig te laten huilen. Ik leerde een vriendelijke manier waarop ik Casper kon leren om zelf in slaap te vallen. Hij was toen 15 maanden. Hij leerde hierdoor ook hoe hij in de nacht weer zelf in slaap moest vallen als hij wakker werd. De vroege ochtenden hebben wij aangepakt met zijn ‘slaapschaap’. Hij leerde dat hij mag opstaan als zijn schaap wakker is. Inmiddels begint onze dag niet meer om 4.30 uur, maar netjes om 6.30 uur!

En toen…

De ervaring om mijn kindje op een prettige manier te leren slapen heeft mij enthousiast en zelfverzekerd gemaakt. Ik leerde de Amerikaanse opleiding Gentle Sleep Coaching® kennen en heb er alles aan gedaan om ook door de Sleep Lady® opgeleid te worden. In mei 2018 heb ik mijn opleiding afgerond en nu werk ik als gecertificeerd kinderslaapcoach bij By Sleep.

Wij hebben gezien wat (te) weinig slaap met een gezin doet en wij hebben ervaren hoe moeilijk het is om dat in je eentje te doorbreken. Het goede nieuws is: je hoeft het niet alleen te doen! Als kinderslaapcoach, of wat veel kindjes beter begrijpen als slaapjuf, wil ik jullie graag helpen om ook weer rust en slaap terug te brengen in jullie gezin. Neem gerust contact met ons op en dan vertellen we je meer over onze aanpak.

Contact met Geertje?

Wil je graag contact met Geertje? Bel of mail haar dan direct op 06 – 14 280 386 of naar geertje@by-sleep.com.

Vanessa

Mijn naam is Vanessa De Malmazet. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland en woon sinds 2010 in Nederland. Samen met mijn man en onze drie zoons (geboren in 2018, 2020 en 2022) wonen wij in Den Haag. Thuis spreken we Duits en Frans. Naast deze twee talen spreek ik ook Nederlands, Engels en Spaans. De slaapcoaching van Kim West heeft ons als gezin onze slaap terug gegeven op zo’n ongelooflijk zachte en effectieve manier dat ik niets beters kan bedenken dan andere gezinnen te helpen eindelijk op dezelfde manier weer te kunnen slapen.

Mijn persoonlijke ervaring

Onze oudste zoon had veel moeite om in slaap te vallen. Meestal werkte dit alleen met borstvoeding/wiegen op de arm en in een volledig verduisterde kamer. We waren de hele dag bezig om hem in slaap te krijgen en ’s avonds waren we doodmoe. De nachten waren nog rampzaliger. Hoewel er van tijd tot tijd betere fases waren, waren die altijd van korte duur. Laten huilen (zoals door zo velen aanbevolen) was voor ons geen optie en zo kwamen we per toeval op de site terecht van de eerste Gentle Sleep Coach® van Nederland . Met haar hulp hebben we onze zoon geleerd om zelfstandig in slaap te vallen en binnen een week sliep hij 11 tot 12 uur door per nacht. We konden tijdens het slaapcoachen bij hem blijven en hem kalmeren. Ik speelde toen al met het idee om freelance slaapcoach te worden, maar toen kwam zoon nummer 2 en werden de plannen voorlopig on hold gezet.

En toen…

Nadat het in slaap vallen ook bij het tweede kind niet vanzelf ging en de Gentle Sleep Coach® methode ons weer hielp, besloot ik om de opleiding te volgen tot Gentle Sleep Coach® en op deze manier gezinnen in een vergelijkbare situatie te kunnen helpen. Al snel leerde ik Karolien en Geertje van By Sleep kennen. Sinds 2017 runnen zij hun Gentle Sleep Coach® praktijk in Den Haag. We zaten op dezelfde golflengte en besloten By Sleep naar Duitsland te brengen. Op deze manier kunnen we gebruik maken van de jarenlange ervaring van Karolien en Geertje en ook Duitse gezinnen helpen om weer rustige nachten te krijgen op de bewezen, zachte manier.

Mijn werkervaring

Tijdens mijn professionele loopbaan heb ik in verschillende functies in Human Resources gewerkt. Vandaag de dag werk ik nog parttime als HR Adviseur voor een internationale stichting die kinderen in crisisgebieden ondersteunt. Het adviseren en coachen van medewerkers en managers is een belangrijk onderdeel van mijn werk. De overstap naar kinderslaapcoach is een zeer bewuste keuze, ontstaan vanuit mijn groeiende passie voor het onderwerp kinderslaap en de wens om andere gezinnen hiermee te helpen. Mijn coachingsvaardigheden helpen me om gezinnen op de best mogelijke manier te adviseren en te ondersteunen.

Contact met Vanessa?

Wil je graag contact met Vanessa? Bel haar dan direct op 06 – 177 400 79 of stuur een e-mail naar vanessa@by-sleep.com.

Aanmelden?

Wil je graag starten met slaapcoaching of meer informatie erover? Bel op 06 - 248 56 786 of mail naar contact@by-sleep.com.