Over ons

Wij zijn Karolien en Geertje en we helpen je graag met het verbeteren van de slaap van je kind zodat je gezin meer rust ervaart en beter slaapt.

Herken je dit?

Valt jouw kind alleen in slaap door gevoed te worden door mama? Of moet papa rondjes door het huis lopen om je dreumes in slaap te wiegen? Wordt je kleuter een paar keer per nacht wakker en moet je naast het bedje liggen wil je kind weer in slaap vallen? En is dit niet (meer) okay voor jou? Dan kan slaapcoaching de oplossing zijn. Hiermee leer je jouw kind de vaardigheid van het zelf slapen.

“Give a person a fish, he will eat once; if you teach him how to fish, he will eat for the rest of his life”

– oud Chinees gezegde

Karolien

Mijn naam is Karolien Kop-Huisman, getrouwd met Lucas, moeder van Julius, Benjamin en Felix. Ik heb 14 jaar als logopedist gewerkt (2007-2021) en sinds mei 2017 gecertificeerd Gentle Sleep Coach®. Mijn passie als slaapcoach is om (oververmoeide) gezinnen te helpen met het oplossen van hun slaapproblemen en daarmee energie terug te geven. Ik weet hoe het is om weinig slaap te hebben en ik heb van deze ervaring mijn beroep gemaakt. Ik wil andere gezinnen ook helpen om hetzelfde te ervaren als wij: iedereen heeft slaap nodig en slaap terugkrijgen is mogelijk!

Mijn persoonlijke ervaring

Lucas, Julius, Benjamin, Felix en ik zijn inmiddels een gezin dat ’s nachts heerlijk doorslaapt, uiteraard met soms een onderbreking, zoals een enge droom of een monster onder het bed. Gebroken nachten horen er nou eenmaal bij. Maar wanneer het slaapgebrek voor ouders en/of kind te groot wordt, dan is het tijd voor actie. Toen Julius bijna 1 jaar was, had hij mij ’s nachts elke anderhalf uur nodig; ik voedde en wiegde hem dan terug in slaap. Overdag sliep hij alleen maar op schoot. Julius wist niet hoe hij zelf in slaap moest vallen en kon daardoor ook de slaap ’s nachts niet doorpakken. Na vele korte nachten en vele boeken te hebben gelezen wist ik inmiddels heel veel over slapen bij jonge kinderen, maar Julius sliep nog steeds niet. We merkten dat het slaapgebrek hem (en ook ons) opbrak, dus tijd voor actie!

Hoe konden we de slaap van Julius verbeteren? We kregen vaak het advies om hem te laten huilen, maar dat wilden wij niet. Toen kwam Gentle Sleep Coach® Susanne op ons pad. Met haar hulp hebben wij Julius geleerd om zelf in slaap te vallen en zelf de slaap door te pakken. Op een manier die goed bij ons paste. We leerden dat slapen een vaardigheid is die wij als ouders aan Julius konden leren. Tijdens het traject zagen we het bleke gezichtje van Julius zijn kleur terug krijgen en verdwenen zijn walletjes als sneeuw voor de zon (en die van ons ook).

En toen…

Door mijn groeiende interesse in slaap en de ervaring als moeder om onze zoon te leren slapen, raakte ik geïnspireerd om de Gentle Sleep Coach® opleiding te volgen. De milde slaapcoach benadering waarbij het kind niet eindeloos alleen huilt in bed, sluit goed aan bij mijn ideeën over veilige hechting en vertrouwen opbouwen.

Mijn werkervaring

Als logopedist heb ik altijd met kinderen en hun gezinnen gewerkt. Mijn 14 jaar lange ervaring als therapeut helpt me enorm bij mijn beroep als kinderslaapcoach. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van gezinnen, actief te luisteren naar de persoonlijke hulpvraag en te beseffen dat elk kind en gezin anders is. Een succesvolle behandeling begint voor mij bij een individueel behandelplan op maat.

Ik heb als logopedist altijd een eigen praktijk gehad wat mij erg verantwoordelijk heeft gemaakt in het uitoefenen van mijn beroep. Door de jaren heen heb ik ervaren dat het belangrijk is om mijn bedrijf achter de schermen netjes op orde te hebben om aan de voorkant kwalitatief goede zorg te bieden. Ik werk graag op een persoonlijke manier en vind het belangrijk dat mensen zich veilig bij me voelen. Ook hecht ik veel waarde aan goed communiceren.

Wat anderen zeggen over Karolien:

Karolien is een vriendelijke, duidelijke en bijzonder goede coach. Ze heeft ontzettend veel geduld en is heel gepassioneerd over haar werk als slaapcoach. Karolien is lief, bereikbaar en empathisch. Ze neemt veel initiatief en heeft er alles aan gedaan om ons de juiste richting in te sturen. Onze zoon kan nu zelfstandig in slaap vallen en weet wanneer hij uit bed mag. Sinds hij zo goed slaapt is hij overdag een ander kind: hij is heel lief, luistert goed en we begrijpen elkaar beter!

— Linda & Arian (zoon, 3,5 jaar)

Contact met Karolien?

Wil je graag contact met Karolien? Bel of mail haar dan direct op 06 – 248 56 786 of naar karolien@by-sleep.com.

Geertje

Mijn naam is Geertje van Heeswijk, of zoals het jongetje uit een van mijn eerste gezinnen mij noemde: Slaapjuf Geertje. Ik ben getrouwd met Pieter Paul en wij hebben samen 3 kinderen: Casper uit 2015, Pleun uit 2017 en Tijn uit 2019. Met onze poes Pinkie wonen wij in Den Haag.

Het roer om!

Vroeger was ik bedrijfsjurist, maar omdat ik veel liever met mensen op persoonlijk vlak werk, heb ik gekozen voor iets heel anders namelijk kinderslaapcoaching. Wij hebben zelf ook veel ervaring met slechte nachten en als je iets wil betekenen voor anderen, dan is het terugbrengen van een beetje meer slaap wel het meest waardevolle wat je een gezin kan bieden!

Mijn persoonlijke ervaring

Toen Casper ’s avonds niet alleen in slaap kon vallen, ’s nachts wilde dat wij naast hem bleven liggen én ’s ochtends om 5 uur wakker werd, kreeg ik vaak het advies “laat hem gewoon huilen. Hij stopt vanzelf”. Ik heb daar nooit in geloofd en persoonlijk vind ik het ook helemaal niet prettig om mijn kindjes onnodig te laten huilen. Ik leerde een vriendelijke manier waarop ik Casper kon leren om zelf in slaap te vallen. Hij was toen 15 maanden. Hij leerde hierdoor ook hoe hij in de nacht weer zelf in slaap moest vallen als hij wakker werd. De vroege ochtenden hebben wij aangepakt met zijn ‘slaapschaap’. Hij leerde dat hij mag opstaan als zijn schaap wakker is. Inmiddels begint onze dag niet meer om 4.30 uur, maar netjes om 6.30 uur!

En toen…

De ervaring om mijn kindje op een prettige manier te leren slapen heeft mij enthousiast en zelfverzekerd gemaakt. Ik leerde de Amerikaanse opleiding Gentle Sleep Coaching® kennen en heb er alles aan gedaan om ook door de Sleep Lady® opgeleid te worden. In mei 2018 heb ik mijn opleiding afgerond en nu werk ik als gecertificeerd kinderslaapcoach bij By Sleep.

Wij hebben gezien wat (te) weinig slaap met een gezin doet en wij hebben ervaren hoe moeilijk het is om dat in je eentje te doorbreken. Het goede nieuws is: je hoeft het niet alleen te doen! Als kinderslaapcoach, of wat veel kindjes beter begrijpen als slaapjuf, wil ik jullie graag helpen om ook weer rust en slaap terug te brengen in jullie gezin. Neem gerust contact met ons op en dan vertellen we je meer over onze aanpak.

Wat anderen zeggen over Geertje:

De coaching van Geertje is persoonlijk, warm en passend voor uiteraard kind(jes), maar ook net zozeer voor de ouders.

— Alexander & Marijn (dochters 5 en 2 jaar)

Contact met Geertje?

Wil je graag contact met Geertje? Bel of mail haar dan direct op 06 – 14 280 386 of naar geertje@by-sleep.com.

Wil jij ook...

...tips om je kleintje te helpen slapen? Download dan nu onze Gratis Checklist.

Certificering

Wij hebben de Gentle Sleep Coach® opleiding (GSC) gevolgd. Dit is het eerste gecertificeerde, professionele slaapcoachingsprogramma ter wereld. De opleiding bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma waarin theorie en praktijk samenkomen. De colleges worden gegeven door specialisten vanuit verschillende vakgebieden. Ze delen kennis over de ontwikkeling van kinderen en de invloed hiervan op het slapen en mogelijke problemen rond slapen. Waarin het begeleiden van ouders en een zachte manier van coaching van kinderen de manier is om het slapen te verbeteren.

Wil je meer lezen over onze opleiding, lees dan hier verder.

Enkele leuke “Wist-je-datjes” over ons:

  • By Sleep heeft in totaal 6 kinderen waarvan 4 zijn geslaapcoacht (de anderen bleken natuurtalentjes, wat een geluk!).
  • Karolien is in een mannengezin opgegroeid en leeft nu als een vis in het water met haar man en hun 3 zoons.
  • Geertje heeft jarenlang met haar eigen slaap geworsteld. Gelukkig kon dit met de geweldige hulp van het slaap- waakcentrum SEIN worden opgelost.
  • By Sleep is een van de eerste gecertificeerde kinderslaapcoachpraktijken van Nederland.
  • Karolien en Geertje zijn founders en medeoprichters van de beroepsvereniging NBKSC.