Certificering

Wij hebben de Gentle Sleep Coach® opleiding (GSC) gevolgd. Dit is het eerste gecertificeerde, professionele slaapcoachingsprogramma ter wereld. De opleiding bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma waarin theorie en praktijk samenkomen. De colleges worden gegeven door specialisten vanuit verschillende vakgebieden. Ze delen kennis over de ontwikkeling van kinderen en de invloed hiervan op het slapen en mogelijke problemen rond slapen. Waarin het begeleiden van ouders en een zachte manier van coaching van kinderen de manier is om het slapen te verbeteren.

De GSC opleiding

Om aan de Amerikaanse opleiding te kunnen starten is een toelating nodig. Op deze manier wordt de kwaliteit en motivatie van de coaches (wereldwijd) gewaarborgd. Na een uitgebreide sollicitatie volgt een persoonlijk interview met de oprichter Kim West, LCSW-C (ook bekend als The Sleep Lady®) en zij bepaalt de toelating.

In onze opleiding hebben we samen met een internationaal klasje training gehad van verschillende deskundigen uit verschillende vakgebieden. Van (kinder)artsen, psychologen, lactatiekundigen, postpartum doula’s, gezinstherapeuten en van Kim West zelf.

Voordat wij onszelf Gentle Sleep Coach® mochten noemen hebben we examens afgelegd en deelgenomen aan klinische supervisies. Op dit moment hebben we nog steeds ‘casus supervisie’ met Kim West om ervoor te zorgen dat we zo nodig kunnen overleggen, om gezinnen zo goed mogelijk te coachen. Om onze certificering te behouden is het verplicht om ons continu bij te scholen.

Onderwerpen die tijdens onze opleiding uitgebreid aan bod zijn gekomen:

 • Slaapwetenschap en gedragstherapie
 • De ontwikkeling van het kind
 • Hechtingstheorie
 • Ondersteuning voor de borstvoedende moeder

De docenten hebben 10+ jaar ervaring in hun vakgebied. We hebben les gehad van topspecialisten uit verschillende vakgebieden, zoals:

 • Shoshana Bennett, Postnatale depressie – auteur en toonaangevende specialist op het gebied van postnatale depressie
 • Lewis Kass, Medische aandoeningen en slaapapneu bij kinderen – directeur van Children’s Sleep Center in New York.
 • Anthony Loizides, Reflux en slaap – kindergastro-enteroloog.

Als professionele Gentle Sleep Coach® geloven wij niet in een “one-size-fits-all” methode en zullen wij de ‘laten-huilen’-methode nooit adviseren.

De jonge baby

Ook hebben we tijdens onze opleiding een training afgerond die specifiek is gericht op het werken met baby’s jonger dan zes maanden oud. Hierdoor hebben we de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om succesvol met ouders van jonge baby’s te werken. Deze training bestaat uit ruim 40 uur instructie en mentorschap. De onderwerpen die aan bod zijn gekomen:

 • Diepgaande kennis van de delicate aard van baby’s jonger dan zes maanden
 • Actuele wetenschappelijk bewezen richtlijnen en instructies specifiek gericht op het begeleiden van de jonge baby (en bepalen of een baby klaar is voor slaapcoaching)
 • Milde slaapoplossingen en -strategieën die effectief zijn en passen bij de ontwikkeling van de jongere baby

The Wonder Weeks

Als GSC® heeft Karolien ook de opleiding gevolgd bij The Wonder Weeks Academy. Het programma – De mentale gezondheid en ontwikkeling van het kind – is speciaal ontwikkeld voor professionals die een diepere kennis willen van de prachtige wereld van baby’s en die meer willen leren over de “Wonder Weeks”; dit zijn de neuro-ontwikkelingssprongen die elk kind doorloopt. Het programma is goedgekeurd door de British Psychological Society en bevat observatiefilms van baby’s, lezingen, quizzen en nuttige tips en activiteiten voor professionals die met gezinnen werken. Afgestudeerden van deze training hebben een brede fundamentele kennis over de mentale gezondheid en ontwikkeling van de zuigeling. De volgende onderwerpen zijn aan bod gekomen:

 • De vroege neuro-ontwikkeling van baarmoeder tot wieg
 • Het belang van vroege relaties
 • De taal van baby’s
 • De wetenschap achter de Wonder Weeks
 • Alle sprongen die de baby’s doorlopen

Wat een ander gezin hierover zegt:

Een fijne, professionele aanpak om als ouder mee aan de slag te gaan.

— Anoniem (zoon, 8 maanden)

Meer referenties lees je hier.

Contact?

Wil je contact met ons opnemen? Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek.